Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 00:21 - Трансформатори за неонова реклама
Автор: reklamabg Категория: Бизнес   
Прочетен: 1923 Коментари: 0 Гласове:
0



арт 2010, петък Електронни трансформатори за неон Един от най-важните въпроси, когато се изпълнява неонова реклама е къде да сложим трансформатора, който захранва неоновите елементи. Самите трансформатори са доста тежки и големи, което понякога разваля визията на фасадата. Понякога, когато имаме стъклени фасади или други специфични обстоятелства на помощ идват така наречените електронни трансформатори. Електронните трансформатори работят на висока честота, което помага да се намали размерът им и като цяло изглеждат доста добре. Когато се изпълняват реклами със затворени обемни букви, трансформаторите могат да се сложат вътре в буквите под неоновите тръби и тогава отпада грижата за прекарване на кабели, търсене на място за трансформатора и т.н. Електронните трансформатори са много подходящи и за интериорни осветления. Когато се правят фигури от гипсокартон електронните трансформатори могат да се слагат директно в джоба при неона, който ще свети или да се вкарва в тавана през дупките на луничките. Естествено почти всички електронни трансформатори са предвидени да работят и на открито, което ги прави доста по-приложими в сравнение с големите трансформатори. Недостатъка на тези трансформатори е, че са по-малко надеждни от големите, както и, че в повечето случаи могат да захранват по-малко метри неонови тръби, което съответно прави използването на електронни трансформатори малко по-скъпо в сравнение с големите.
Производителите на електронни трансформатори са значително повече, отколкото на големи или електромагнитни, както ги наричат производителите и монтажниците на елементи от неон. Ще се спрем само на тези от тях, над които имаме лични наблюдения. Една от най-известните и с доста голямо разнообразие от видове трансформатори е фирма Hansen. Тези трансформатори почти не се предлагат в България най-вероятно заради цената им, която не е конкурентна на пазара. Естествено най-използваните са китайски, като това не значи, че предлагат високо качество. По скоро предлагат ниска цена. Това са трансформаторите Neon pro, които са възможно най-лошия избор за захранване на неон.
Най-добрите в съотношение цена-качество са родно производство на фирма АМГ. За съжаление фирмата няма сайт и предлаганите трансформатори са само един вид, но са на разумна цена и са изключително надеждни.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reklamabg
Категория: Бизнес
Прочетен: 21113
Постинги: 15
Коментари: 2
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол